Тиктакащата бомба на българския фашизъм…

В една вечер две млади момичета са наръгани с нож. Едното в Хасково, другото в София. Едното умира, а другото е в болница с опасност за живота. Убитото момиче е жертва на българин. Жестоко нараненото, казват, на чужденец. 

Това е разликата между двата случая. Единият е криминална хроника. Едно от многото убити, изнасилени и бити момичета, на които не обръщаме внимание и повдигаме рамене, защото са жертва именно на сексисткото, хетерономно и патриархално българско общество, където насилието (физическо и психическо) над жените е нормализирано и превърнато в леснопрглъщаемо ежедневие. Където заливанията с киселина от вярващи, че дадена жена е тяхна собственост, бяха епидемия, но не предизвикаха масова обществена реакция. Където жената е учена да бъде послушнен и добър придатък към мъжа.

Другият случай е национален въпрос. Той се превръща в повод за заплахи за погроми и открити искания за “прочистване” на страната от чужденци и мигранти. Всички такива са поставени под общ знаменател, всички са изнасилвачи, убийци и крадци. Неонацистите от ВМРО и Национална съпротива зоват за кървава отплата и самоогранизирани патрули, които да “изметат” улиците. Самоглорифицираният образ на “нас, българите” се противопоставя на този на “другите” – “нецивилизовани” “диваци”, с “арабско-африкански” произход, убийци и изнасилвачи. Маргинални фигури от сцената на политическата проституция вдигат гневен глас и с пяна на уста фантазират на глас български еквивалент на кафевите ризи, който трябва да “наложи ред”, ако държавата не го направи. Вестници и електронни сайтове излизат със заглавия от рода на “Арабин направи на решето млада българка на пъпа на София!”, а ченгетата заливат улиците, вживяващи се в ролята си на кучета-следотърсачи, претърсващи центъра на града за тъмно или светлокафяви хора, опасни по презумпция. Атака маршурива в Елхово. Приятели с арабски произход не смеят да излязат от домовете си.

Единствената разлика между двата случая е, че нападателят при втория не е българин. 

Трагедията на момичетата не е от значение за отмъстителите. Гневът и пенестите речи не биха били там, ако тя беше наръгана от българин. Те се случват само и единствено, за да захранят мелницата на омразата, от която живеят групи като ВМРО, АТАКА и Национална съпротива. Страхът е техен специалитет и те знаят как да го използват, капитализирайки на гърба на кръвта на едно невинно момиче, за да могат утре отново да легитимират присъствието си в електоралния цирк. Момичето за тях е средство. Фактите – само и единствено използвани, когато са в полза на реториката на омразата, която е единствената, която владеят. Защото днес са мигрантите, вчера бяха българските роми и турци. Утре ще са левичари и анархисти. Така е работил, работи и ще работи фашизмът. Той има нужда от враг и страх и без значение дали врагът е иситнски или въображаем, фашизоидите имат приготвена своята жълта звезда, готови да окачат на ревера на всеки враг на “нацията” и “българщинАта”. Уви, тази реторика намира достатъчно последователи в нашето общество на открити и гардеробни фашисти.

Нощта е затаила дъх в болезнено очакване…

Image

33 comments

  1. Страхотна статия! Добре, че има и мислещи хора в българия…ето и още една статия по темата: http://sm.a-bg.net/2013/10/08/valna-bezochie.htm

    1. Нормално е тази статия да се харесва на хора, които пишат `българия!

  2. Неделчева · · Reply

    Страхувам се ,че написаното е дяволски вярно.Чувам ехото от средата на миналото столетие…навечерието на Втората световна война.България в още по-отвратително състояние от тогава.Политиците ни още по-некъдърни,продажни.Хората обезверени,загубили идеи,вяра ,ценности.Резултата в нарушение на Конституцията ни създаване и дейност на политически партии.Те са пагубни за България и българите.Страхувам се.Бог да пази България!Страхувам се,че на нас няма да ни стигнат силите. IYI

  3. “Гардеробни фашисти” ((: Ся и тях ли ще призоваваме да “излезат от шкафа”?

    Хареса ми констатацията за “хетерономното” (каквото и да означава това) и патриархално общество, чиито жертви подминаваме с безразличие. Но най-стойностната част ми се струва, че е последната – за гнева и пенестите речи; за страха и реториката на омразата.

  4. Фашизмът си е фашизъм. И криминална престъпност винаги е имало и ще има, но защо трябва някой на когото сме подсигурили убежище, вода, храна и сме го приели на земята си от състрадание да убива дъщерите ни ??? Защо трябва това момиче цял живот да носи белезите (физически и психически) ??? Ами ако това беше вашата дъщеря ??? Приканвам всички “мислещи” българи да минат рано сутрин през централната част на София? Много е важно да си носите пликчета за повръщане, защото целия център е осран (с извинение). Нали се сещате, че това не го правят софиянци и българи.

    1. Вие от колко години живеете в София, че не сте я виждали осрана от софиянци? Насилието над невинни не може да бъде оправдано по никакъв начин. То обаче не означава, че можем да сложим всички под един общ знаменател и да ги обявим за убийци и изнасилвачи. Още повече, състраданието ни е доста спорно, именно социалната маргинализация, която очаква тези хора, стъпвайки на българска земя, институционалния расизъм и бедността ги превръща в престъпници. Както се случи и с много българи, емигрирали през 90-те или ни е къса паметта.

  5. Искам да напомня, че софиянци се прибират по домовете, където имат WC и няма нужда да ходят за това на ” поп Богомил”. От това имат нужда тези, които цяла нощ спят на лъвов мост. След като са Ви толкова милички и невиннички въпросните чужденци, защо не отидете някоя нощ да ги видите какво правят. И не ме обвинявайте в ксенофобия и фашизъм. Все тая ми е кой къде е роден и какъв цвят на кожата има. Единственото, което ме интересува е, какво е поведението им в родния ми град. И не се опитвайте да ми обяснявате, че нашите сънародници емигрираха през 90-те за да осерат Бон и да колят млади момичета.

  6. Някой май е намазал парички от арабските фондове. Дано да е така, а де не е промит мозък.

    1. О, ние анархистите сме известни с работата си с фондове ха-ха!

  7. Щом не работите във фондове, значи остава второто- промития мозък.

    1. Как е промит мозъкът ни, според вас?

  8. С пари от арабските фондове. Какво ли не прави човек за 30 сребърника.

    1. Ние не вярваме в парите.

  9. А, в какво вярвате? В невинността на бежанеца от арабски произход, който от глад е бил принуден да наръга момичето един, два, три, четири, пет, шест, седем, осем, девет, десет и така цели десет пъти в областта на шията и лицето? Едно е да откраднеш от глад, а съвсем друго е да заколиш младо момиче като агне. Вярвайте, но не убеждавайте и другите да вярват в това! Аз вярвам, че ако затворим границата си проблемите ни ще бъдат по-малко.

    1. ти бъзикаш ли се нещо или си тъп? никой не защитава нападателя….но и никой не обвинява цяла общност за едно престъпление, иначе трябва и българите да се изнесем от тук, защото и ние сме убийци, а?

  10. Вярваме в това, че ако я беше наръгал българин, доста по-малко щеше да ти пука.

  11. Само за първите седем месеца от началото на 2013 година, над 1000 шведки са били изнасилени от имигранти мюсюлмани.
    Над 300 от тях са на възраст под 15 години. Това съобщава изданието topconservativenews.com, позовавайки се на шведските медии. Броят на изнасилванията в страната е скочил с цели 16% от 2012 година, насам.

    Eдно от най-бруталните нападения на шведски деца се случи през 2011 година. Тогава 11 годишни момиченца бяха нападнати от 20 момчета на по 17 години със статут на бежанци. Престъплението бе извършено в обществената къпалня Husbybadet, в северната част на Стокхолм, съобщава liveleak.com на английски език, като цитира шведското издание friatider.se. И двете медии твърдят, че е имало изнасилване, като едната от тях излиза със заглавие “20 бежанци мюсюлмани изнасилиха 11-годишно шведско момиче .

    След публикуването на статията полицията съобщава, че нападението в банята било “сексуално насилие “, а не изнасилване. Преди публикацията случаят е бил потулен. Източник:nreporter.info

    1. само като видя източника и мога да ти кажа, че всяка една дума е лъжа и манипулация.

  12. И с нашите деца ли трябва да стане това ??? Еднакво щеше да ми пука и ако беше българин, но ако беше българин щеше да е инцидентно. Огледайте се малко какво правят арабите по света. Не ви пожелавам да станете жертва за да се осъзнаете. Нямам нищо против арабите, а начина им на живот и отношението им към нас. Ако беше българин щеше да обере банкомат за пари, а не да наръга 10 (ДЕСЕТ) пъти младо момиче, за 2 чипса и 300 лв.

  13. Тия араби и бежанци идват от война,където кървавите убийства и намушкването с ножове е нормално ежедневие ,а българите не знаят и не са научени едно бездомно улично куче да ударят,а още по малко се защитят и да могат да го убият!

    Сега ще се намери в чудо и българската полиция, щом в Германия и Италия добре обучената им полиция е безсилна да се справи с престъпността на бежанците!

    1. пич, системата в сайта показва една и съща картинка за едно и също ip, така че се вижда, че половината коментари тук си ги написал ти

  14. Corleone · · Reply

    Фашизмът е лява идеология. Ако на вас ви се струва, че фашистите са десни, значи сте още по-на ляво от тях, т.е. вие сте крайно леви 🙂

    -Corleone

    1. Лява ли е? “Fascism should more properly be called corporatism because it is the merger of state and corporate power.”
      – Benito Mussolini

      1. Разбира се, че е лява. Ограничаването и потъпкването на личната свобода е характерно за левите идеологии, в това число и комунизма, но не и за демократичните общества 🙂

        -Corleone

    2. С последното мнение просто разби. Значи Пиночет е ляв също? хах Ще ти препоръчаме да не четеш историческия наръчник на СДС от 1993, остарял е морално 🙂

  15. Някой · · Reply

    “Дейли Експрес”: Да кажем “Не!” на българи и румънци

    Е, това не е фашизъм, те са европейци. Ние сме долни балканци фашисти?

    http://bgnews.me/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%B8-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81-%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%B6%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%B8/

  16. Добрева · · Reply

    Статията е поръчкова! ВНИМАНИЕ- ПОРЪЧКОВИ ЖУРНАЛЯ ! ПРОДАЖНИ ДУШИЦИ за паница леща! На някои кръгове им се ще тези гневни младежи да ходят като стадо на заколение !…НООО НЯМА ДА СТАНЕ !!! ЧУЙ…ТИ НАПИСАЛИЯ ТОВА СИ МИРИЗЛИВО ГОВНО !!!

  17. Иронията е, че “българщината”, описана от уважаемия автор, вирее и в кошарата.

    П.П. Няма бог.

  18. […] ПП 2: Още по темата в блогосферата можеш да прочетеш в E-lect и Леви мисли. […]

Leave a comment

Struggles in Italy

Information about Italian struggles

Chiapas Support Committee

Home of the Compañero Manuel blog on zapatistas & mexico

NON SERVIAM

Disidenzia cutiana |||| Eguneroko Disidentzia ->|<- Disidencia cotidiana

Леви мисли за десни дни

Чухте ли грохота на техния сриващ се свят?